v tomto blogu najdeš vše co mi vykouzlý úsměv na tváři a doufám že i tobě

romové

26. 5. 2009 22:05
Rubrika: Nezařazené | Štítky: Romové

Většina lidí když vidí jít po ulici roma tak ho hned odsuzuje ale vůbec nic o něm neví!Např.naši jedeme autem a na přechodě stojí rom!Tak taťka začne hned nadávat a samozřejmě ho nepustí!lAle proč?Nejsou náhodou romové lidi jako i my ostatní?Co záleží na tom jaké jsem barvy?!A tak jsem na truc našim a pro to abych všem dokázala že romské děti vůbec nejsou nezvladatelné dala na charitu!Pravidelně docházím ve Žďáře do klubovny kde zajištuji romským dětem program!Poprvé když jsem tam přišla tak hudba vyhrávala o sto šest a všude běhaly děti!Bylo to ale hrozně pěkné takové domácí!:)Ty děti se na mě vykuleně koukaly a nechápaly kdo jsu!:)Bylo to úžasné obzvláště to jejich:Dobrý den!.Mnoho lidí mě od toho odrazovalo že mě nebudou poslouchat a dokonce můj táta to nemohl přenést přes srdce a vyslechla jsem si doma spoustu kázání!Ale to mě neodradilo byla jsem tou myšlenkou přímo posedlá!Začátky šli z tuha než si na mě děti zvykly!:)))Také jse měla dny kdy jsem tam byla sama že nikdo nepřišel nebo že mi tam přišli jedna či dvě holčičky!:))))))byla jsem z toho docela zklamaná ale nevzdávala to!Ta myšlenka že pomůžu někomu zařadit se do společnosti byla velmi lákavá!No děti si na mě pomalu zvykaly a já zase na ně a na jejich temperament!Na to jak tam vyřivuje muzika na sto procent i na to jak u ničeho dlouho nevydrží takže za ty dvě hodiny týdně co tam docházím stihneme hrozně moc vystřídat!Ale jedno vím jistě neměnila bych už jsem si na ěn zvykla a mám je moc ráda!Přeci nezáleží na tom jestli jsme bílej nebo černej tam nahoře se to totiž posuzovat nebude a to by si měla spoustalidí uvědomit a začít brát romy do společnosti s úplnou samozřejmostí s jakou do ní patříme i my ostatní!:))))))))))))

Zobrazeno 1845×

Komentáře

Vlad

To nasivin:<br />
Mrzí mě to, ale ten pořad se mi nepodařilo otevřít. Ale představu o tom co se v něm probíralo v podstatě mám, neboť se ty otázky povětšinou opakují. Ještě k tvému komentáři. I když se náš názor na problematiku romů moc neslučuje, tak jej samozřejmě respektuji, protože i Ty (i když tak mlaďounká) máš právo vyjádřit své myšlenky. Věřím, že časem svůj pohled na svět změníš, ať víc nebo míň je to pouze otázka přísunu informací a taky zkušeností. U mě to postupem věku nebylo jinak.

laila2808

Ahoj, pěkný článek. A i zajímavý z pohledu tvého. Protože jsi otevřela srdce a i oči. Lidé soudí pořád jen etnicitu. Znám to, jak vidíš na fotce.
Mám dvě školy, a teď jdu na rekvalifikační kurz
práce přímé péči (Pečovatelka).
Jsem zvědavá, jak to dopadne, a jak se budou chovat lidé ke mě a já k nim. To rozhodne Buh.

Milý pane Vlado.
Znáte pojem "Miluj bližního svého"? Nebo Otče Naše - kde je i
"a odpusť nám naše viny,
jako i my odpouštíme našim viníkům".
Soudíte, aniž by jste znal některé lidi.
pane Vlado , vypadám jako Romka - lidé mi i tak nadávají, ale nejsem, jsem hlavně člověk, který má srdce, duši .... oči, pusu, tělo, orgány a kostru.

S pozdravem Laila

Zobrazit 33 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio