v tomto blogu najdeš vše co mi vykouzlý úsměv na tváři a doufám že i tobě

definice hříchu

7. 8. 2009 22:10
Rubrika: Nezařazené | Štítky: definice hříchu

Tuhle se mě jedna má nevěřící kamarádka zeptala na zpověď, jak to tam probíhá, co se tam říká, apod...

Automaticky jsme odpovídala na její otázky až pak mě zaskočila, tím co je to hřích, jak se dá definovat? Najednou mi došla řeč a já nevěděla co říct. Takhle jsem nad tím nikdy nepřemýšlela, od mala jsme byla vedená, že hřích je něco moc špatného, pak nastoupilo desatero a hřích bylo porušování desatera, ale nyní když se nad tím zamýšlím, co je vlastně hřích? Dá se nějak definovat? Pokud ano, jak taková definice zní?

Možná bych to měla jako správný křesťan vědět, ale já to nevím.... Potřebujeme vůbec nějakou definici? Každej z nás jde ke zpovědi s tím, že má hříchy, ale jak lze poznat, že to jsou opravdu hříchy? Že jsou vážně důležité? Já nevím, tžeba jsou tyto otázky úplně stupidní a vy si teďka klepte na čelo, jaký individum to zase napsalo, ale já to podstoupím i za tuto cenu..:)

 Jak mám teda poznat, že je to co dělám hřích? Když porušuji desatero, ano je to špatné, je to hřích, aleco ten hřích vlastně je? Jdeme si ke zpovědi pro odpuštění, odpuštění, ale čeho?

Potřebuji vůbec definici? Já asi ano, jak jsme zblblá ze školy, kde po mě chcou pořád nějaké definice, tak potřebuji definici i k hříchu....

Pokud jsme tímto článkem, někoho urazila,  nebo naštvala tak se omlouvám...

Zobrazeno 1494×

Komentáře

Vlad

Já když ucítím v sobě tíživé svědomí, tak je mi jasné, že jsem něco nekonal v duchu přikázání Ježíše Krista.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio